Brand styling & design

   

Herkenbaarheid in beeld en kleur

  

Jezelf visueel onderscheiden is heel belangrijk in deze tijd. Door dicht bij jezelf te blijven met jouw beeldverhaal, versterk je jouw unieke business concept en creëer je een authentieke merk identiteit. 

 

Personal branding is een krachtige manieren om geloofwaardigheid te creëren én op te vallen tussen je concurrenten.  

Een goede personal branding laat op een authentieke manier zien waar jij als bedrijf en persoon voor staat. Alleen een goed product en een mooi verhaal is niet genoeg, dat creëert niet het gevoel dat klanten echt bij jou moeten zijn en dat jij de persoon bent van wie ze willen kopen of met wie ze willen samenwerken. Je branding moet dus op emotioneel vlak contact met je klanten maken. Of simpel gezegd: het moet ze raken.

 

Om dit te bereiken is het van belang om de essentie van wat je doet en wie je bent vast te leggen en daar vervolgens al je visuele communicatie op aan te passen.

 

Waarom is personal branding zo belangrijk?

 

  • Zodat je opvalt
  • Zodat mensen je onthouden en herkennen 
  • Zodat je de juiste klanten aantrekt 
  • Zodat je geloofwaardigheid creëert 

Branding is hoe mensen zich voelen bij en denken over jouw business. En dat kan zelfs al voordat ze daadwerkelijk klant van je zijn.

Is jouw missie en visie duidelijk, maar ben je nog op zoek hoe je dit herkenbaar in beeld kan brengen?

Wil je graag professioneel overkomen, maar toch je eigenheid en persoonlijkheid laten zien?

 

Ik help je graag bij het ontdekken en vormgeven van jouw persoonlijke merkidentiteit, zodat alle puzzelstukjes samenvallen en je jouw ideale klant aantrekt. 

   

Ga je mee op een visuele ontdekkingsreis om kleur en sfeer in beeld te brengen die passen bij jou en jouw missie en visie?

  

Het doel van deze 'visuele reis' is een om een herkenbaar en duidelijk beeld neer te zetten op jouw unieke manier.

We gaan kijken naar; 

  • Wie jij bent en hoe je dat kan uitstralen
  • De diepere laag in jezelf,  je 'authentieke ik'
  • De missie en visie van je business
  • Je ideale klant
  • Kleuren die je boodschap op onderbewust niveau kunnen versterken

Vervolgens is het belangrijk om de vertaalslag te maken naar een eigen en herkenbaar beeld dat consequent, online en offline, terug komt.

 

Ik neem je op een gestructureerde manier, stapsgewijs mee in dit proces.

Dit kan op 3 verschillende manieren waarover je hieronder meer kunt lezen.

Kan je niet kiezen welke het beste bij jou past? Doe dan de branding check. 

Of vraag vrijblijvend een ABC gesprek (Algeme Branding Check) van 30 minuten aan, dan kijk ik met je mee waar de mogelijke verbeterpunten liggen en welke dienst het beste aansluit op jouw behoefte.


Vertaal jouw visie, werkwijze en persoonlijkheid naar een merkbeleving en laat iedereen ervaren en zien waar jij voor staat!

WIl je ...

… leren hoe personal branding voor jou kan werken?
… meer weten over de kracht van kleur en hoe je daar op onderbewust niveau mee kan communiceren met je klanten?
… kleur en sfeer in beeld brengen die passen bij jou en jouw missie en visie?
… leren hoe je jouw persoonlijke verhaal kan vertalen naar een visueel beeld?
… stap voor stap en gestructureerd meegenomen worden in jouw visuele ontdekkingsreis, met als doel jouw uniek branding te ontwikkelen?
… weten hoe je dit uiteindelijk toe kan passen in al je visuele communicatie?

Als je een duidelijke ja voelt bij deze vragen, dan is het BE YOUR BRAND boek iets voor jou!

Be your brand kit

(Beschikbaar vanaf eind maart) 

 

In dit (werk)boek leg ik uit waarom personal branding zo belangrijk is en vertel ik je meer over de kracht van kleur. Ook zit er een uitgebreide vragenlijst in en een stappenplan om je business verhaal visueel in kaart te brengen om zo een unieke branding neer te zetten. Daarnaast neem ik je mee hoe je jouw branding fotoshoot het beste kan voorbereiden. Dit alles wordt afgewisseld met kleurrijke beelden.

 

Inclusief 2 uur 1:1 branding advies

via Skype

Meer informatie 

 

Be your brand experience

  

Je gaat zelf aan de slag om jouw unieke verhaal uit te schrijven met behulp van het be your brand werkboek.

 

Vervolgens zijn er 2 live dagen waarbij je onder begeleiding van mij, samen met 3 collega ondernemers, de visuele opdrachten uit het boek gaat maken.

 

Als extra een skype gesprek van 1 uur om je vragen te beantwoorden

Meer informatie 

 

Be your brand to the max

 

Een traject op maat.

We gaan uitgebreid 1:1 aan de slag om je business concept visueel te vertalen.

 

Door de juiste sfeer en kleur te gebruiken help ik je om je merk op een authentieke en onderscheidende manier in de markt te zetten.

 

Dit pakket kan naar wens samengesteld worden

 Meer informatie

 


VEEL GESTELDE VRAGENWat anderen zeggen

1:1 branding traject

IRENE JANSSEN

"Wat gaaf om met zo’n top-pro als Nicolien te mogen werken! 

Nicolien is echt een alles-kunner! Het leek wel alsof ze in mijn hoofd kroop om er mijn ideeën en beelden uit te halen … om ze vervolgens nog spetterender op papier te zetten! 

Al vanaf de eerste opzet wist ik gewoon dat het al goed was … dus het kon alleen nog maar beter worden. Ook de stylist voor de fotoshoot was echt onder de indruk van het mooie beeld dat Nicolien had neergezet. Dat maakte haar werk en dat van de fotograaf ook weer makkelijker.

Nicolien gaat echt tot het gaatje en ze is pas tevreden als jij dat bent.

Het resultaat was een fotoshoot waarin de stijl voor mijn nieuwe branding helemaal tot uiting kwam. Ik weet zeker dat mijn klanten en potentiele klanten nu een perfect beeld krijgen van wie ik ben en wat ze van mij kunnen verwachten. 

Niet aarzelen dus als je twijfelt om met Nicolien te werken, want ze heeft echt mijn verwachtingen overtroffen!"


1:1 adviesgesprek

ELISE VISSER

“Wauw wat een heerlijke ervaring heb ik gehad met Nicolien Fiere. 

Ik wilde mijn branding aanpassen en ben er zelf mee aan de slag gegaan. Ik heb wel besef van kleur gebruik en beeld, maar het is niet mijn expertise. Ik liep dan ook vast op de details. Ik was duidelijk los geslagen en maakte het te bond.

Nicolien is met me gaan meekijken. Ze had snel door wat ik wilde, welke kant ik op wilde en alles. Ze snapte me gewoon helemaal. Ze is gaan meekijken op mijn social media tijdlijnen en ik had haar een document toegestuurd.

Met een aantal fijne concrete tips heeft ze me weer op het juiste spoor gekregen. Wat wel/ niet en waarom en hoe wel. Zowel op het gebied van kleurgebruik als met het inzetten van iconen en afbeeldingen.

Ik ben heel blij dat ik ook gewoon even met Nicolien kon sparren i.p.v meteen een heel traject met haar aangaan. Fijn hoe ze haar diensten aan heeft gepast naar mijn wensen.”


Interieur in branding stijl

SIMONE LEVIE

"Wat ben ik blij dat ik Nicolien Fiere heb ontmoet. Ik denk dat niemand anders met zoveel passie, energie en toewijding mijn Dream zo mooi en perfect had kunnen stylen. Ik heb haar alleen mijn wensen gegeven mijn huisstijl laten zien en vervolgens is Nicolien aan de slag gegaan met haar hele familie. De spullen die ze gebruikt komen overal vandaan. Alles is in mijn huisstijl geschilderd. En aan de kleinste details zijn gedacht. Van kleine beeldjes tot lampjes tot onderzettertjes op de tafels. Nicolien begeleidde ook nog het hele traject. Ze stuurde de schilder en de lootgieter aan en lette streng op de kwaliteit. Niks was te veel. Ze stond altijd voor me klaar. En nog steeds als ik haar nodig heb. Ik wil Nicolien nog voor veel meer projecten in de toekomst gaan inzetten. 

Ze is echt een unieke diamant. Met ontzettend veel kwaliteiten. Van design tot creativiteit van kunstenaar tot ontwerpster. En het meest mooie ze tuned helemaal in op jouw energie wat bij jouw past en dat maakt dat als mensen mijn Dream binnenlopen meteen roepen WoW wat een fijne energie hangt hier. En dat komt mede door Nicolien en haar familie. Hun hele hart en ziel zit in De Dream."


1:1 adviesgesprek

JACQUELINE TAK-KRIEK

"Ik volg Nicolien al een tijdje en toen ik haar aankondiging las om met haar een branding-sessie te doen, kwam ik gelijk in actie want eigenlijk wil ik nu ook wel eenheid in mijn bedrijf en professionaliteit uitstralen. Alleen een beetje stress had ik wel omdat ik geen idee had waar ik moest beginnen en hoe ik het moest aanpakken. Ik kreeg een prachtig document toegestuurd wat ik makkelijk kon invullen. Op Pinterest mocht ik een bord maken met plaatjes die me aanspreken. 

Eenmaal bij Nicolien in haar prachtig atelier - wat een sfeervol geheel en alles klopte uiteraard qua kleur en stijl.  Hebben we samen nog meer gefilterd wat kleuren betreft. Uiteindelijk ontstaat er vanzelf een duidelijke kleurkeus. Heel grappig hoe het werkt. En dan blijkt dat Nicolien het weekend ervoor al op gevoel wat plaatjes voor mij had uitgezocht in tijdschriften. Magisch wat er dan gebeurt!  Nu klopt het plaatje gewoon echt en dat is heel wat anders dan ‘gewoon’ maar een leuke kleur kiezen en een plaatje van Pinterest pakken. Ik ben niet alleen naar huis gegaan met een geweldig kleurenbord, maar ook met concrete tips en adviezen. En dat geeft toch een professioneel gevoel en straalt rust uit. Nicolien is echt een kei in haar vak, zo gaaf! Al met al een hele geslaagde dag en weer mega dankbaar!" 


ANIQUE VAN KOOIJ

"Nicolien maakte de prachtige foto's voor mijn website.

Ik had een bepaalde sfeer voor ogen hoe deze eruit moest zien. Ik liet haar wat voorbeelden zien hoe ik het ingedachten had. Zij dacht met mij mee en kwam met voorbeelden die ik eigenlijk nog beter en mooier vond dan die van mijzelf!

Nicolien heeft haar eigen karakteristieke stijl, maar kan zich compleet inleven in de stijl van iemand anders, echt zo knap!

Zij is iemand die met je meedenkt tot in detail, zeer precies is en heel fijn om mee samen te werken!" 


Recensies branding workshop

 

ELS KRONER  

"Wat mij is opgevallen in deze workshop, niet alleen de kennis van Nicolien, en haar oog voor details op kleur, op lettertypes, op het wel of niet combineren, maar vooral in zo’n workshop met zoveel verschillende personen en wensen, haar toepassing daarvan. 

Haar rust bij alle creatieve ideeën. De tijd die ze voor een ieder heeft. De persoonlijke aandacht. Het met je meedenken. Het kunnen luisteren naar wat jij wilt. 

Dat is bij de één die even geen idee heeft of vastloopt, toch de inspiratie “knop” aan te kunnen zetten; en bij de ander die overloopt van de ideeën, helpen daar een structuur en concreter geheel van te maken. Het plezier wat ze daarin heeft, dat voel je en maakt dat je zo heerlijk jezelf kan zijn met je eigen ideeen, wensen en vragen.

Dat iedereen aan het eind van de dag blij naar huis ging met een eigen branding moodbord maakte dat meer dan duidelijk. Een echte aanrader dus!"

 

 

Monique Mik-Kampman   

"Ik heb in een groep een Branding Dag gevolgd die mede door Nicolien werd gehost. Tijdens de dag had Nicolien voldoende aandacht voor ieder individu en ook voor de groep. Wat ik vooral geleerd heb is dat ik af en toe even uit mijn business mag stappen en er anders naar mag kijken.

Op deze dag o.a. naar kleuren & lettertypes. Nicolien is serieus, kijkt met je mee en heeft (hoe kan het ook anders) juist door met een andere bril te kijken tips waar ik echt iets mee kan." 

 

 

Sandra Hendriks

"Ik heb een branding workshop van Nicolien bijgewoond. Ik had hier eigenlijk geen verwachtingen bij; ik had immers al een logo en mijn kleuren vond ik ook mooi. Maar wow, wat was dit leuk. Het werken aan een moodboard met tips en trucs van Nicolien. Het is zo mooi geworden! En het heeft er ook voor gezorgd dat ik nu wat meer kleur en wat aanpassingen aan ga brengen op mijn website. Ik vond het een geweldige dag en heb hier mooie inzichten opgedaan."

 

Volg me ook op instagram


Nicolien Fiere, Heinenoord

06-24231717

info@nicolienfiere.com

KVK-nummer: 24345378