In 5 stappen naar een unieke persoonlijke branding

be your brand

   

Door jouw VERHAAL VISUEEL te VERTALEN kan je VERBINDING maken met je klanten.

  

Zonder duidelijk plan wat je uit wilt stralen is het lastig om een herkenbaar beeld neer te zetten en vervolgens de echte verbinding met je klanten aan te gaan. Begin dus bij de basis!

Bij personal branding ben jij als persoon de verpakking van je product of dienst: de weerspiegeling van hart en ziel van je merk. Het is dus van belang om de essentie van wie je bent en wat je doet vast te leggen.

 

In de periode dat ik als mode ontwerpster werkte, begon ik iedere collectie met een duidelijk kleur- en sfeerplan, naast de aanwezige bedrijfs-DNA waarbinnen iedere collectie moest passen.

Zonder zo'n plan zou het ontwerpen van een collectie veel langer duren en zou het nooit een geheel worden.

Ditzelfde geldt natuurlijk voor je branding. Zonder een goede basis blijf je hangen en kom je niet tot het gewenste resultaat.

Branding is hoe mensen zich voelen bij en denken over jouw business. En dat kan zelfs al voordat ze daadwerkelijk klant van je zijn.

 

Herken je dit?

 

 • Het lukt maar niet om eenheid te krijgen in de afbeeldingen die je deelt op social media.
 • Je (potentiële) klanten herkennen je berichten niet
 • Je wilt graag professioneel overkomen, maar ook je eigenheid en persoonlijkheid laten zien
 • Het kost heel veel moeite om een afbeelding bij je tekst te vinden
 • Je wilt wel kleur gebruiken, maar bent bang dat het schreeuwerig over komt
 • Je hebt geen idee waar je moet beginnen voor je branding, je bent het overzicht kwijt

Een goede personal branding laat op een authentieke manier zien waar jij als bedrijf en persoon voor staat. Ik help je graag bij het ontdekken en vormgeven van jouw persoonlijke merkidentiteit, zodat alle puzzelstukjes samenvallen en je jouw ideale klant aantrekt.

   

Ga je mee op een visuele ontdekkingsreis om kleur en sfeer in beeld te brengen die passen bij jou en jouw missie en visie?

  

Het doel van deze 'visuele reis' is een om een herkenbaar en duidelijk beeld neer te zetten op jouw unieke manier.

We gaan kijken naar; 

 • Wie jij bent en hoe je dat kan uitstralen
 • De diepere laag in jezelf,  je 'authentieke ik'
 • De missie en visie van je business
 • Je ideale klant
 • Kleuren die je boodschap op onderbewust niveau kunnen versterken

Vervolgens is het belangrijk om de vertaalslag te maken naar een eigen en herkenbaar beeld dat consequent, online en offline, terug komt.

 


Daarom heb ik een branding cursus ontwikkeld in de vorm van een fysiek boek BE YOUR BRAND. Hierin help ik je op een gestructureerde manier naar een unieke persoonlijke branding.

 

IN 5 STAPPEN NAAR EEN UNIEKE PERSOONLIJKE BRANDING

1) WAT IS BRANDING

Bewustwording wat branding voor je kan doen en hoe het voor jou kan werken.

2) JOUW VERHAAL

Je gaat jouw verhaal, missie en visie in kaart brengen. Op zoek naar de essentie, het laagje eronder, de kern van wat jou en je bedrijf uniek maken. 

3) DE KRACHT VAN KLEUR

Bewustwording dat kleuren invloed hebben op je gevoel. 

4) VISUEEL VORMGEVEN

Inspiratie verzamelen en samenvoegen om de kern van je bedrijf visueel vorm te geven.

5) VERTALEN

Vertalen van jouw sfeer en kleuren naar beeldmateriaal voor je website en social media om zo een consequent beeld te laten zien, zowel online als offline. 

 

Wat levert het je op als je jouw branding duidelijk in kaart hebt gebracht via het BE YOUR BRAND boek?

 

 • Je hebt voor jezelf een kader waarbinnen je kan werken, dit geeft je rust en duidelijkheid
 • Je komt professioneel en geloofwaardig over
 • Mensen gaan je herkennen en daardoor onthouden
 • doordat je jouw authenticiteit laat zien,  val je op tussen je concurrenten
 • Je hebt een kleurrijk beeld gecreëerd dat in balans is
 • Je kan zonder woorden een gevoel overbrengen 
 • Het geeft je een fijn gevoel dat alles op elkaar is afgestemd en het totaal plaatje klopt
 • Met kleur en sfeer die passen bij wie je bent en wat je doet kom je in verbinding met je klanten

Vertaal jouw visie, werkwijze en persoonlijkheid naar een merkbeleving en laat iedereen ervaren en zien waar jij voor staat!

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen?

2x per week heb ik ruimte voor een gratis ABC gesprek (Algeme Branding Check) van 30 minuten, dan kijk ik met je mee waar de mogelijke verbeterpunten liggen en geef ik een paar tips waar je gelijk mee aan de slag kan.

be your brand boek

De inhoud van een complete cursus samengevoegd in een handzaam (werk)boek.

In het boek leg ik je stap voor stap uit hoe jij je persoonlijkheid door kan voeren in je branding

be your brand for you

Met behulp van het BE YOUR BRAND boek ga je zelf aan de slag met de uitgebreide vragenlijst. Vervolgens vertaal ik jouw verhaal naar sfeer en kleuren die passen bij jou en je bedrijf.

be your brand to the max

Een traject op maat.

We gaan uitgebreid 1:1 aan de slag om je business concept visueel te vertalen.

Door de juiste sfeer en kleur te gebruiken help ik je om je merk op een authentieke en onderscheidende manier in de markt te zetten.

Dit pakket kan naar wens samengesteld worden


VEEL GESTELDE VRAGENWat anderen zeggen

1:1 branding traject

IRENE JANSSEN

"Wat gaaf om met zo’n top-pro als Nicolien te mogen werken! 

Nicolien is echt een alles-kunner! Het leek wel alsof ze in mijn hoofd kroop om er mijn ideeën en beelden uit te halen … om ze vervolgens nog spetterender op papier te zetten! 

Al vanaf de eerste opzet wist ik gewoon dat het al goed was … dus het kon alleen nog maar beter worden. Ook de stylist voor de fotoshoot was echt onder de indruk van het mooie beeld dat Nicolien had neergezet. Dat maakte haar werk en dat van de fotograaf ook weer makkelijker.

Nicolien gaat echt tot het gaatje en ze is pas tevreden als jij dat bent.

Het resultaat was een fotoshoot waarin de stijl voor mijn nieuwe branding helemaal tot uiting kwam. Ik weet zeker dat mijn klanten en potentiele klanten nu een perfect beeld krijgen van wie ik ben en wat ze van mij kunnen verwachten. 

Niet aarzelen dus als je twijfelt om met Nicolien te werken, want ze heeft echt mijn verwachtingen overtroffen!"


1:1 branding traject

MONIQUE DEKKER

"Lange tijd ben ik op zoek geweest naar iemand die voor mij een logo kon ontwerpen waarin de passie voor hoge schoenen terug zou komen. Eindelijk werd ik door mijn VA doorverwezen naar Nicolien Fiere. Op dat moment was ik net bezig met een rebranding van huisstijl en kleuren. Binnen no time wist Nicolien wat ik bedoelde en dezelfde dag ontving ik een drietal ontwerpen. Een dag later had ik een voorstel voor een kleurenpallet in de mail. Ik was aangenaam verrast door de snelheid én door de supersnelle vertaling van wat ik wilde naar een daadwaarkelijk ontwerp wat ik ook nog direct mooi vond. De doorslag om met Nicolien te gaan werken kwam tijdens ons kennismakingsgesprek. Nicolien luisterde aandacht en wist direct een nauwkeurige samenvatting te maken van mijn idee waardoor ik het gevoel had dat ze echt begreep wat ik wilde. De samenwerking was geweldig. Nicolien heeft een superscherp oog voor details en adviseerde als een ware expert op haar vakgebied, en toch met alle respect voor wat ik wilde. Daardoor nam ik bijna al haar adviezen één op één over. Ik beveel Nicolien van harte aan. Behalve dat ze een superleuke vrouw is om mee te werken is zij aboluut een expert!"


ANIQUE VAN KOOIJ

"Nicolien maakte de prachtige foto's voor mijn website.

Ik had een bepaalde sfeer voor ogen hoe deze eruit moest zien. Ik liet haar wat voorbeelden zien hoe ik het ingedachten had. Zij dacht met mij mee en kwam met voorbeelden die ik eigenlijk nog beter en mooier vond dan die van mijzelf!

Nicolien heeft haar eigen karakteristieke stijl, maar kan zich compleet inleven in de stijl van iemand anders, echt zo knap!

Zij is iemand die met je meedenkt tot in detail, zeer precies is en heel fijn om mee samen te werken!" 


Interieur in branding stijl

SIMONE LEVIE

"Wat ben ik blij dat ik Nicolien Fiere heb ontmoet. Ik denk dat niemand anders met zoveel passie, energie en toewijding mijn Dream zo mooi en perfect had kunnen stylen. Ik heb haar alleen mijn wensen gegeven mijn huisstijl laten zien en vervolgens is Nicolien aan de slag gegaan met haar hele familie. De spullen die ze gebruikt komen overal vandaan. Alles is in mijn huisstijl geschilderd. En aan de kleinste details zijn gedacht. Van kleine beeldjes tot lampjes tot onderzettertjes op de tafels. Nicolien begeleidde ook nog het hele traject. Ze stuurde de schilder en de lootgieter aan en lette streng op de kwaliteit. Niks was te veel. Ze stond altijd voor me klaar. En nog steeds als ik haar nodig heb. Ik wil Nicolien nog voor veel meer projecten in de toekomst gaan inzetten. 

Ze is echt een unieke diamant. Met ontzettend veel kwaliteiten. Van design tot creativiteit van kunstenaar tot ontwerpster. En het meest mooie ze tuned helemaal in op jouw energie wat bij jouw past en dat maakt dat als mensen mijn Dream binnenlopen meteen roepen WoW wat een fijne energie hangt hier. En dat komt mede door Nicolien en haar familie. Hun hele hart en ziel zit in De Dream."


1:1 adviesgesprek

ELISE VISSER

“Wauw wat een heerlijke ervaring heb ik gehad met Nicolien Fiere. 

Ik wilde mijn branding aanpassen en ben er zelf mee aan de slag gegaan. Ik heb wel besef van kleur gebruik en beeld, maar het is niet mijn expertise. Ik liep dan ook vast op de details. Ik was duidelijk los geslagen en maakte het te bond.

Nicolien is met me gaan meekijken. Ze had snel door wat ik wilde, welke kant ik op wilde en alles. Ze snapte me gewoon helemaal. Ze is gaan meekijken op mijn social media tijdlijnen en ik had haar een document toegestuurd.

Met een aantal fijne concrete tips heeft ze me weer op het juiste spoor gekregen. Wat wel/ niet en waarom en hoe wel. Zowel op het gebied van kleurgebruik als met het inzetten van iconen en afbeeldingen.

Ik ben heel blij dat ik ook gewoon even met Nicolien kon sparren i.p.v meteen een heel traject met haar aangaan. Fijn hoe ze haar diensten aan heeft gepast naar mijn wensen.”


1:1 adviesgesprek

JACQUELINE TAK-KRIEK

"Ik volg Nicolien al een tijdje en toen ik haar aankondiging las om met haar een branding-sessie te doen, kwam ik gelijk in actie want eigenlijk wil ik nu ook wel eenheid in mijn bedrijf en professionaliteit uitstralen. Alleen een beetje stress had ik wel omdat ik geen idee had waar ik moest beginnen en hoe ik het moest aanpakken. Ik kreeg een prachtig document toegestuurd wat ik makkelijk kon invullen. Op Pinterest mocht ik een bord maken met plaatjes die me aanspreken. 

Eenmaal bij Nicolien in haar prachtig atelier - wat een sfeervol geheel en alles klopte uiteraard qua kleur en stijl.  Hebben we samen nog meer gefilterd wat kleuren betreft. Uiteindelijk ontstaat er vanzelf een duidelijke kleurkeus. Heel grappig hoe het werkt. En dan blijkt dat Nicolien het weekend ervoor al op gevoel wat plaatjes voor mij had uitgezocht in tijdschriften. Magisch wat er dan gebeurt!  Nu klopt het plaatje gewoon echt en dat is heel wat anders dan ‘gewoon’ maar een leuke kleur kiezen en een plaatje van Pinterest pakken. Ik ben niet alleen naar huis gegaan met een geweldig kleurenbord, maar ook met concrete tips en adviezen. En dat geeft toch een professioneel gevoel en straalt rust uit. Nicolien is echt een kei in haar vak, zo gaaf! Al met al een hele geslaagde dag en weer mega dankbaar!" 


Recensies branding workshop

 

ELS KRONER  

"Wat mij is opgevallen in deze workshop, niet alleen de kennis van Nicolien, en haar oog voor details op kleur, op lettertypes, op het wel of niet combineren, maar vooral in zo’n workshop met zoveel verschillende personen en wensen, haar toepassing daarvan. 

Haar rust bij alle creatieve ideeën. De tijd die ze voor een ieder heeft. De persoonlijke aandacht. Het met je meedenken. Het kunnen luisteren naar wat jij wilt. 

Dat is bij de één die even geen idee heeft of vastloopt, toch de inspiratie “knop” aan te kunnen zetten; en bij de ander die overloopt van de ideeën, helpen daar een structuur en concreter geheel van te maken. Het plezier wat ze daarin heeft, dat voel je en maakt dat je zo heerlijk jezelf kan zijn met je eigen ideeën, wensen en vragen.

Dat iedereen aan het eind van de dag blij naar huis ging met een eigen branding moodbord maakte dat meer dan duidelijk. Een echte aanrader dus!"

 

 

Monique Mik-Kampman   

"Ik heb in een groep een Branding Dag gevolgd die mede door Nicolien werd gehost. Tijdens de dag had Nicolien voldoende aandacht voor ieder individu en ook voor de groep. Wat ik vooral geleerd heb is dat ik af en toe even uit mijn business mag stappen en er anders naar mag kijken.

Op deze dag o.a. naar kleuren & lettertypes. Nicolien is serieus, kijkt met je mee en heeft (hoe kan het ook anders) juist door met een andere bril te kijken tips waar ik echt iets mee kan." 

 

 

Sandra Hendriks

"Ik heb een branding workshop van Nicolien bijgewoond. Ik had hier eigenlijk geen verwachtingen bij; ik had immers al een logo en mijn kleuren vond ik ook mooi. Maar wow, wat was dit leuk. Het werken aan een moodboard met tips en trucs van Nicolien. Het is zo mooi geworden! En het heeft er ook voor gezorgd dat ik nu wat meer kleur en wat aanpassingen aan ga brengen op mijn website. Ik vond het een geweldige dag en heb hier mooie inzichten opgedaan."

 

Volg je me ook op instagram


Nicolien Fiere 

Heinenoord

06-24231717

info@nicolienfiere.com

KVK-nummer: 24345378