Over mij

Ik ben Nicolien Fiere, een creatieve duizendpoot. Modeontwerpster, interieurstylist, branding designer en Paper-Art kunstenaar. Mede door mijn dyslexie heb ik altijd meer met beelden gehad dan met teksten. Kleur, structuur, composities. Daar word ik blij van, er is zoveel moois te zien. Als kind was ik al gefascineerd door mooie structuren en contrasten en nam ik mijn camera mee naar buiten op zoek naar composities en details.

 

Kledingontwerpster

Na de HAVO heb ik de Modeacademie gevolgd en ben ik gaan werken als ontwerpster van baby- en kinderkleding voor vooraanstaande merken. Daarnaast heb ik enkele jaren een eigen dameslabel gehad (ontwerp en realisatie), die we verkochten bij “Roodkapje” in de Witte de Withstraat in Rotterdam.

 

Kunstenares

Wat begon als een zoektocht naar een kunstwerk voor mijn woonkamer, veranderde in een belangrijk onderdeel van mijn business. Ik ben al jaren actief als modeontwerpster en sinds eind 2015 maak ik kunst. Mijn eerste kunstwerk was een portret van mijn oma waarin ik allerlei persoonlijke foto’s heb verwerkt. Hierop kreeg ik zoveel positieve reacties dat ik al snel meerdere opdrachten kreeg. Door te experimenteren ontwikkelde ik een eigen en herkenbare stijl.

 

KLEUR staat centraal bij al mijn werkzaamheden.

 

Mode -> In de mode is het belangrijk dat de juiste kleuren (1,5 jaar van tevoren) gekozen worden en dat er goede combinaties gemaakt worden.

 

Kunst -> Mijn Paper-Arts worden het mooist als de kleuren van de magazine-afbeeldingen goed op elkaar zijn afgestemd.

 

Styling -> Bij interieur styling en branding is het belangrijk dat de persoonlijke kleuren van de opdrachtgever naar voren komen.

 

Ik wil graag mensen persoonlijk laten ervaren wat het met je doet als je de juiste kleuren gebruikt in je kleding, interieur en branding. Het geeft zoveel rust en duidelijkheid als alles op elkaar is afgestemd en past bij wie je bent. Het gaat er niet om wat in de mode is of wat leuk staat bij een ander, het gaat erom wat bij jóu past.

 

Bij alle werkzaamheden geniet ik van het hele proces van de juiste sfeer zoeken, kleuren kiezen en het uiteindelijke product bedenken of creëren.  

In de media

078Magazine najaar 2017

 

Bij het bekendmaken van mijn expositie werden mijn portretten opgepikt door 078MGZN, een trendy glossy voor de regio Drechtsteden. De hoofdredacteur schoof uit enthousiasme het bestaande idee voor de voorpagina van de najaarseditie 2017 aan de kant en ik kon een gekoesterde droom verwezenlijken. "OCEAN BLUE EYE" werd de coverplaat!


Het Kompas September 2017

  

Lokale krant Hoeksche Waard

Aankondiging opening expositie bij Djen Design in H-I-Ambacht

 


De Brug September 2017

  

Lokale krant Hendrik Ido Ambacht

Aankondiging opening expositie bij Djen Design in H-I-Ambacht

 


Het Kompas September 2016

  

Lokale krant Hoeksche Waard

Voor het boek "Nachten in Havana" van Zarayda Groenhart is en soundtrack gemaakt  door Ramon Valle  ''Levitando'' Salsa version. Voor deze soundtrack heb ik een cover gemaakt van het portret van Ramon Valle.

 


Dimi 2006

 Telephone: (+31)(0)6-24231717

e-mail: info@nicolienfiere.com

KVK-number: 24345378