Winkel/business school Simone's dream

Simone Levie heeft een prachtige branding. Deze dromerige sfeer was mijn uitgangspunt voor het hele ontwerp van het pand. De bar en tafels heb ik ontworpen en zijn door een meubelmaker gerealiseerd. De kastenwand en accessoires hebben we zelf opgeknapt, geschilderd en gespoten. De sfeer is door ons tot in detail uitgewerkt. Voor het krijtbord hebben we een pagina uit haar planner "nagemaakt". De onderzetter hebben we geverfd en er zijn kwaststrepen en gouden spetters toegevoegd, zoals terugkomt in haar branding.

(C) Marleen Sahetapy fotografie


Kinder kamer

Groot maatwerk project waarbij het bureautje ontworpen is, oude kastjes geschilderd en gecombineerd met nieuw gemaakte strakke vakken. Alles in de kleuren van het behang. Leuk detail: de kastjes aan de zijkant van het bureau kunnen naar buiten opengedraaid worden. Bank, bureau en bed zijn op maat gemaakt. Op basis van het kleurplan zijn alle accessoires erbij gezocht. De kussentjes op het bankje zijn door ons handgemaakt en hebben aan de achterkant een andere uitstraling om zo op een makkelijke manier subtiele veranderingen aan te brengen.


Baby kamer

Voor deze babykamer is de commode op maat gemaakt. De boom is beschilderd met magneetverf waardoor er leuke dingen opgehangen kunnen worden. Het meisje met de schommel is door mij handgeschilderd met schoolbordverf. Een leuk detail is dat het patroon van het vloerkleed terugkomt in de strook van de gordijnen.


Eigen label

Onder mijn label Nicolien Fiere ontwerp en realiseer ik dameskleding. Ik maak gebruik van verschillende soorten materialen, die op het eerste oog misschien niet direct bij elkaar passen, maar samen een spannend geheel vormen. Ook experimenteer ik graag met verschillende stofbewerkingen.

 

Aanvankelijk bracht ik volledige collecties uit. Dit is helaas niet meer te combineren met mijn andere werkzaamheden. De laatste jaren ontwerp ik alleen nog kleding op verzoek. Denk hierbij aan opdrachten van particulieren en speciale projecten. Graag benoem ik de mogelijkheden in een persoonlijk gesprek. Dit gedeelte doe ik samen met mijn moeder Janneke, zij is gespecialiseerd in het technische gedeelte. Samen zijn we een goed team. Een impressie van mijn werk vind je op deze pagina. Wil je meer informatie of heb je interesse in een voor jou exclusief ontworpen, handgemaakte outfit? Neem contact op!

Foto's Iris Cornelis, make-up Alex Kormann


Kunst jurken

 Het is al even geleden maar dit paradepaardje mag niet ontbreken. Voor de heropening van het Stedelijk Museum in Schiedam kreeg ik de opdracht om jurken te ontwerpen en te maken, geïnspireerd op kunstwerken van Constant, Picasso, Lucebert, Miro en Appel (Cobra). Het museum is op 8 april 2006 heropent door Koningin Beatrix.


Baby- en kinderkleding

Al 15 jaar ontwerp ik baby- en kinderkleding voor verschillende opdrachtgevers. Hierbij houd ik rekening met het imago, doelgroep en segment van mijn opdrachtgevers.

Tot mijn werkzaamheden behoren:

* maken van kleur- en thema moodboards

* ontwerpen baby- en kinderkleding voor jongens en meisjes

* ontwerpen van artworks

* maken van maatschema's

* ontwerpen accessoires en labelling

Vanwege afspraken met klanten is het niet mogelijk om ontwerpen op deze pagina te tonen. Mijn portfolio kan op verzoek worden ingezien.Wat andere zeggen

Paper-art

"Niet iedere portret kunstenaar kan een gezicht met de persoonlijkheid, de ziel in de ogen echt vangen. Jij wel!

Deze spreken me ook aan omdat ze vrouwen in hun kracht en sierlijkheid tonen, onderstreept door sterke kleuren! Powerful.

Ik krijg er energie van."

-----------------------------------------------------

" Creatief, warm en professioneel.

Nieuwsgierigheid maar ook zie ik betrokkenheid en enorme aandacht. De gezichten maken echt contact met mij."

-----------------------------------------------------

" Krachtig' is een woord dat bij mij opkomt. En 'intens' door de ogen. Kracht (uitstraling), kwetsbaarheid (fragiel materiaal) en gelaagdheid"

 

Interieur ontwerp

Simone Levie:

"Wat ben ik blij dat ik Nicolien Fiere heb ontmoet. Ik denk dat niemand anders met zoveel passie, energie en toewijding mijn Dream zo mooi en perfect had kunnen stylen.

Ik heb haar alleen mijn wensen gegeven mijn huisstijl laten zien en vervolgens is Nicolien aan de slag gegaan met haar hele familie. De spullen die ze gebruikt komen 

overal vandaan. Alles is in mijn huisstijl geschilderd. En aan de kleinste details zijn gedacht. Van kleine beeldjes tot lampjes tot onderzettertjes op de tafels.

Nicolien begeleidde ook nog het hele traject. Ze stuurde de schilder en de lootgieter aan en lette streng op de kwaliteit.

Niks was te veel. Ze stond altijd voor me klaar. En nog steeds als ik haar nodig heb. Ik wil Nicolien nog voor veel meer projecten in de toekomst gaan inzetten. 

Ze is echt een unieke diamant. Met ontzettend veel kwaliteiten. Van design tot creativiteit van kunstenaar tot ontwerpster. En het meest mooie ze tuned helemaal in op 

jouw energie wat bij jouw past en dat maakt dat als mensen mijn Dream binnenlopen meteen roepen WoW wat een fijne energie hangt hier. En dat komt mede door 

Nicolien en haar familie. Hun hele hart en ziel zit in De Dream."


Telephone: (+31)(0)6-24231717

e-mail: info@nicolienfiere.com

KVK-number: 24345378