Het centrale thema voor de serie portretten waar ik momenteel aan werk is “Love & Character”. Karakters van mensen bepalen hoe ze zich gedragen en is voor ieder mens uniek. Mensen die de moeite nemen zich te verdiepen in mijn portretten, net als in het echte leven, kunnen de verschillende karakters in mijn portretten gaan herkennen. Omdat liefde het karakter van de mens vormt, is dat een thema wat in alle portretten (van deze serie) terug zal komen.
Voor elk portret heb ik eerst een moodboard gemaakt voor kleur en sfeer. Vervolgens heb ik de compositie bedacht en ook wat voor accessoires ik erbij wilde gebruiken. In samenwerking met mijn moeder hebben we verschillende accessoires zelf gemaakt, heerlijk om zo echt je eigen beeld neer te kunnen zetten.

Love & Perseverance was de eerste van een serie. In mijn vorige blog schreef ik al over de paper-art “love & perseverance” en dat de uitleg nog zou volgen;
Love & Perseverance is een portret met een krachtige en zelfverzekerde blik. Voor dit portret heb ik mij laten inspireren door Frida Kahlo. Frida Kahlo staat voor mij symbool voor doorzettingsvermogen. Frida Kahlo heeft veel dingen in haar leven meegemaakt, maar toonde doorzettingsvermogen. Doorzettingsvermogen komt symbolisch terug in de edelstenen van de oorbellen en de kolibrie. De stenen in de oorbellen zijn labradoriet, een steen die kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen geeft. De kolibrie, opgenomen naast de bloemkrans, staat symbool voor het bereiken van het onmogelijke. Iets waar veel doorzettingsvermogen voor nodig zal zijn. Frida Kahlo heeft in één van haar beroemdste schilderijen ook een kolibrie opgenomen, volgens Mexicaanse tradities werden deze dan weer gebruikt om geluk in de liefde af te dwingen.Het thema liefde komt ook op andere plekken terug in dit portret. Zo draagt het model een bloemenkrans met rode rozen erin en is de kleur rood nadrukkelijk in het portret aanwezig. Ook zijn er verschillende hartjes in “verstopt”. 
Voor de boekpagina’s is gebruik gemaakt van teksten over: de kolibrie, Frida Kahlo (ze was authentiek, uniek en volkomen zichzelf) en de ontstaansgeschiedenis van papier (als link naar mijn liefde voor papier).

Eind september heb ik een fotoshoot gedaan voor de volgende 2 portretten in deze serie. De eerste foto heb ik op Facebook al gedeeld en ben ik net aan begonnen. De naam van het werk en een uitleg daarbij bewaar ik totdat de paper-art klaar is. 

Op veler verzoek heb ik dit jaar ook paper-art kerstkaarten gemaakt. De kerstkaarten zijn ondertussen gereed. De mensen die deze in de pre-order hadden besteld hebben ze al binnen. Ze zijn nog te bestellen op mijn website, als set van 10.

Naast mijn vrije werk heb ik tussendoor ook nog gewerkt aan een paper-art opdrachten. Een van een power vrouw en een van een gezin, vader, moeder en dochter. Super leuk om per persoon de juiste passende teksten te zoeken, dat er iedere keer weer een ander detail te zien is als je er langer/vaker naar kijkt. Dit geeft voor mij ook echt een extra laag aan het maken van de paper art portretten.

Super leuk dat mijn klanten mij ook weten te vinden voor speciale verzoeken, zoals hun favoriete paper art op een hardcover notitie boekje of gedrukt op kaarten. Hierdoor is mijn collectie hierin gegroeid. Maar staat jouw favoriet nog niet in mijn webshop, ik kan ze speciaal voor jullie maken.

Net als vorig jaar heb ik ook dit jaar een gratis te downloaden jaarplanner ontworpen (zie onderaan mijn home pagina op mijn website) en een jaaragenda voor 2019. Van de jaaragenda heb ik de proefdruk, aankomende week gaat de bestelling eruit, dus wil je zeker weten dat je er een hebt, bestel hem dan nog even 😉 Zal hele kleine oplage worden.

December 2018 t/m februari 2019 exposeer ik met heel veel werken bij Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. Woon je in de buurt of zin een een wandeling in de bossen, kom mijn werk daar dan bezichtigen. 

In november zal ik hier nog wat voorbereidingen voor treffen. Verder start ik met paper art in Love & character serie, deze zal in november nog niet klaar zijn, omdat er een andere paper art tussen komt waar een deadline op zit. Deze zal begin volgend jaar op een openbare plek in Rotterdam te zien zijn.

Dit voorjaar zal een andere (nog te maken) paper art voor iets leuks gebruikt gaan worden, wordt vervolgd………