“I found I could say things with color and shapes that I couldn’t say any other way”

— Georgia O’Keeffe —

Hi, ik ben Nicolien

Bovenstaande quote vertelt precies hoe ik me voelde bij de open dag van de mode academie. Tijdens de open dag die ik bezocht als 16 jarig meisje is echt de eerste sprankeling als visual story teller ontstaan. Wat een openbaring voor mij, dat ik me bewust werd dat je ook visueel een verhaal kan vertellen. Zeker vanwege mijn dyslexie, ik kon eindelijk mij creativiteit kwijt.

Na het afronden van de mode-academie heb ik jaren als ontwerpster van baby- en kinderkleding gewerkt, eerst in loondienst en later als freelancer. Op een gegeven moment miste ik de diepgang en het contact met de uiteindelijke klant.

Ik ga voor echtheid en verdieping maar wel in een mooi jasje

Korte bio

  • Geboren in 1982,
  • opgegroeid in Heinenoord (klein dorpje net onder Rotterdam)
  • Gestudeerd aan de Mode academie Artemis in Rotterdam
  • 1.70 lang (als ik rechtop sta)
  • hou van tennissen
  • woon met mijn vriend en dochter in Heinenoord
  • hou van de natuur
  • fotografeer graag

Ik denk en communiceer in beelden. Ik ben dol op details, vormen, mooi licht. Ik maak graag de verbinding met jou, in al je gelaagdheid, zodat jouw verhaal in al zijn eigenheid, visueel verteld kan worden. Het hele plaatje kloppend, tot in elk detail.

Eind 2015 maakte ik mijn eerste paper art, een cadeautje voor mijn oma. Lees hier meer over hoe het zo is begonnen. Dit gaf mij de ontspanning die ik nodig had, met de strakke deadlines als ontwerpster en moeder van een klein kind. Ik ging me meer verdiepen in het ondernemerschap om mijn paper art onder de aandacht te brengen, en zag bij veel ondernemers dat het visuele plaatje niet altijd klopte met de boodschap die de ondernemer te vertellen had of dat het geen geheel was. De kleuren en look & feel worden niet altijd consequent doorgevoerd en dat is jammer voor je herkenbaarheid. In de mode was ik gewend om in totaal concepten te werken en dat alles van A tot Z bij elkaar paste en herkenbaar was van dat merk. Ik zag dat mijn kennis hierover ook gebruikt kan worden voor ondernemers om zo zichzelf als merk in de markt te zetten en beter zichtbaar en herkend te worden, vandaar dat ik me verder ben gaan verdiepen in personal branding.

Mijn mix & match

Creatief op de inhoud, maar gestructureerd in de aanpak

Inlevend, maar met een eigen visie

Eigentijds met een vleugje nostalgie

Kleurrijk, maar in balans

Oog voor detail, maar zie ook het grote geheel.